Blosse viert een feestje!

Op alle locaties gaat de vlag in top!

Op alle 29 locaties gaat op 21 maart de vlag in top om te vieren dat onderwijs en opvang nu in één organisatie zijn ondergebracht. Op 1 januari zijn Stichting Flore en Stichting Kinderopvang Heerhugowaard één organisatie geworden onder de naam Blosse. Hiermee vormen zij de solide basis voor de ontwikkeling van basisscholen en kinderopvang tot kindcentra in elke wijk en elk dorp in de regio. Blosse zorgt voor een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar en laat de kinderen tot bloei komen.

Adrie Groot, voorzitter College van Bestuur van Blosse “In een kindcentrum kun je onderwijs inhoudelijk verbinden met kinderopvang. Dan wordt het een echt speel- en leercentrum met een doorgaande ontwikkelingslijn van baby tot brugklasser”. En: “Als het gaat om de ontwikkeling van een kind bestaan er geen muren. Een kind heeft ruimte en dynamiek nodig. Dat kun je bieden door als één kindcentrum te opereren”.

Het goede doen voor kinderen

Doordat Flore en SKH, basisonderwijs en kinderopvang, zijn samengegaan, kunnen we het verschil maken voor de kinderen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd. Met bijna 1000 medewerkers leggen we ons een rijke leef- en leeromgeving te creëren voor kinderen met één pedagogische visie. Hierbij stellen we het kind centraal en proberen we ons niet te laten hinderen door regels en procedures.

 

Aantrekkelijke werkgever

Binnen Blosse gaan we verder met het ontwikkelen van een uitdagend leer-, leef-, en werkklimaat voor kinderen en volwassenen. Vanuit eigen noodzaak of ambitie ontwikkelen de professionals zich verder als leerkracht of pedagogisch medewerker. Blosse ondersteunt hierbij door gezamelijke scholing aan te bieden maar met Blosse Vitaal. Binnen Blosse Vitaal krijgen onze medewerkers handvatten aangereikt om fit en vitaal hun werk te kunnen blijven doen, door bijvoorbeeld workshops op het gebied van geluk, focus, mindfullness, bootcamp etc. Allerlei vormen van leren en ontwikkelen zijn denkbaar bij Blosse.

 

Kleurwedstrijd

We vieren het ontstaan van Blosse op 21 maart met al onze kinderen. We hijsen op elke locatie de vlag in top en de kinderen ontvangen een ‘levendige kleurplaat’ (https://www.blosse.nl/pg-25185-7-118019/pagina/kleurwedstrijd.html) die met augumentend reality tot leven kan worden gebracht! Bovendien zijn hier mooie prijzen mee te winnen zoals kaartjes voor AZ, het theater en LEGO boost! In mei worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

03TM 20180320_092325 03TM 20180320_092325
05BH vlag in top 05BH vlag in top
11RG blossevlag 11RG blossevlag
IMG_3474 IMG_3474